Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ҚАРБЫЗ ШЫРЫНЫНАН МАРМЕЛАДТЫҢ САПАСЫН ӘЗІРЛЕУ ЖӘНЕ БАҒАЛАУ (CITRULLUSLANATUS)

Толық мәтін:

Аннотация

Қазіргі уақытта даму үрдісі табиғи өсімдік майларын, ақуыздарды, витаминдер мен минералдық заттарды, сондай-ақ тағамдық талшықтарды тұтыну тапшылығын толықтыруға бағытталған дұрыс тамақтану жүйесін қалыптастыру тұжырымдамасы ресми мойындалды. Нарықта бар жемістердің көпшілігінің маусымдық сипаты сақтау мен қайта өңдеудің барабар емес жағдайларымен ұштастыра отырып, оларды ел халқының көпшілігінің тұтынуын шектеді.

Осыған байланысты консистенция, сақталуы мен тағамдық құндылығын арттыру сияқты өнімнің ерекше пайдалы қасиеттерін реттеуді қамтамасыз ететін әртүрлі функционалдық-технологиялық қасиеттері бар жаңа өнімдер мен аралас тағамдық қоспаларды жасау жөніндегі зерттеулер өзекті болып табылады. Мақалада қарбыз шырынынан жасалған мармелад түріндегі қауіпсіз кондитерлік өнімдердің ассортиментін кеңейту мүмкіндігі қарастырылады.

Авторлар туралы

Д. Тлевлесова
Алматинский технологический университет
Қазақстан


С. Азимова
Алматинский технологический университет
Қазақстан


А. Жельдыбаева
Алматинский технологический университет
Қазақстан


З. Уйкасова
Алматинский технологический университет
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. О.Сосницкая. Лекарь с бахчи [Электрон.ресурс]. – 2009. – URL: https://8doktorov.ru/lekar-s-bahchi/

2. Huen K., Harley K., Brooks J. et al. Developmental changes in PON1 enzyme activity in young children and effects of PON1 polymorphisms //Environ. HealthPerspect – 2009. – Vol. 117. № 10. – Р. 1632-1638.

3. Всемирная организация здравоохранения. Сердечно–сосудистые заболевания [Электрон.ресурс]. – 2017. – URL: https://www.who.int/ru/news-room/fact-sheets/detail/cardiovascular-diseases-(cvds)

4. Всемирная организация здравоохранения. Ожирение и избыточный вес. [Электрон.ресурс]. – 2018. – URL:https://www.who.int/ru/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight

5. Голубев В.Н. сновы пищевой химии. – М.: Биофармсер – 2017. – 71 с.

6. Р.А. Еганян.Oсобенности питания населения с различными нарушениями углеводного обмена // Вопросы питания. 1997. – № 5. – c.11-14.

7. А.Н. Мартинчик, А. А. Королев, Л. С. Трофименко . Физиология питания, санитария и гигиена. учеб. пособие для студ. учреждений сред. проф. образования /. – М. : Мастерство: Высшая школа, 2000. c.192 – ISBN 5-294-00007-5.].

8. Jacob RA, Stoudeh G. Функция и состояние витамина C при хронических заболеваниях. Питание и диетический уход. [Электрон.ресурс]. – 2002. № 5: С.66-74.URL: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1046/j.1523-5408.2002.00005.x

9. Гершофф С.Н. Витамин С (аскорбиновая кислота): новые роли, новые требования.[Электрон.ресурс]. J NutriRevol. – 1993. № 51. – С.313-326 URL:https://academic.oup.com/nutritionreviews/article-abstract/51/11/313/1843513

10. Мюллер Х.Г. Введение в науку о тропической еде. Издательство Кембриджского университета. [Электрон.ресурс].– 1998. С.16-46, С. 112-118

11. URL: http://assets.cambridge.org/97805213/34884/sample/9780521334884ws.pdf

12. Регламент 2073/2005.ICMSF. Международная комиссия по микробиологическим спецификациям пищевых продуктов в микробной экологии пищевых продуктов. – 2005. 2: 522-532.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


 ,  ,  ,   ҚАРБЫЗ ШЫРЫНЫНАН МАРМЕЛАДТЫҢ САПАСЫН ӘЗІРЛЕУ ЖӘНЕ БАҒАЛАУ (CITRULLUSLANATUS). Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(3(91)):133-137.

For citation:


 ,  ,  ,   DEVELOPMENT AND QUALITY ASSESSMENT OF WATERMELON JUICE MARMALADE (CITRULLUSLANATUS). Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(3(91)):133-137. (In Russ.)

Қараулар: 161


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X