ПОЛИДИСПЕРСТІ МАТЕРИАЛДАРДЫ КЕПТІРУГЕ АРНАЛҒАН ҚОНДЫРҒЫНЫҢ ҚҰРЫЛЫМЫН ЖЕТІЛДІРУ
Аңдатпа
Көптеген тамақ өнімдерін өндіруде кептіру, әдетте, міндетті операция болып табылады және процестің энергияны шығыны көп технологиялық сатысы болып табылады. Кептірілген өнімнің сапасы үлкен дәрежеде аппаратуралық-технологиялық ресімделуі мен кептіру режиміне байланысты.
Бұл мақалада тамақ, химия, фармацевтика және басқа да салаларда қолданылуы мүмкін полидисперсті материалдарды кептіруге арналған пайдалы үлгі қарастырылады. Қондырғы, атап айтқанда, жоғары температураның ұзақ әсер етуі қажет емес термолабильді материалдарды кептіру үшін пайдаланылуы мүмкін.
Мақалада полидисперсті материалдарды кептіруге арналған қондырғының құрылымы мен жұмыс принципі сипатталған. Кептірілетін материал қабатының кедергісін азайтуды, кептіргіш агенттің тегеуірін шығының азайтуды, жұмсақ гидродинамикалық режимді құруды қамтамасыз ететін ұсынылатын техникалық шешім қаралды.
Авторлар туралы
Н. О. ТусиповҚазақстан
М. А. Алиева
Қазақстан
М. М. Акимов
Қазақстан
Б. А. Лобасенко
Ресей
Әдебиет тізімі
1. Arun S. Mujumdar, R&D Needs, Challenges and Opportunities for Innovation in Drying Technology, [Электрон. ресурс]. – 2010. – URL: https://arunmujumdar.com/wp-content/uploads/2020/03/e-book-on-RD-opportunities-in-drying.pdf (дата обращения 14.05.2020).
2. Решение о выдаче патента на полезную модель. Дата подачи заявки 11.03.2020. Заявка № 2020/0258.2
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Тусипов Н.О., Алиева М.А., Акимов М.М., Лобасенко Б.А. ПОЛИДИСПЕРСТІ МАТЕРИАЛДАРДЫ КЕПТІРУГЕ АРНАЛҒАН ҚОНДЫРҒЫНЫҢ ҚҰРЫЛЫМЫН ЖЕТІЛДІРУ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(3(91)):93-96.
For citation:
Tusipov N., Aliyeva M., Akimov M., Lobasenko B. IMPROVING THE DESIGN OF THE UNIT FOR DRYING POLYDISPERSE MATERIALS. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(3(91)):93-96. (In Russ.)