Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

SOUS-VIDE ТЕХНОЛОГИЯСЫНЫҢ ЕТТІҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ПАРАМЕТРЛЕРІНЕ ҼСЕРІ

Толық мәтін:

Аннотация

   Бұл мақалада sous-vide технологиясы туралы ұғым талқыланады. Бұл технология тамақ ӛнеркәсібіндегі молекулалық тағамдардың әдістерінің бірі болып табылады. Әдеби және шетелдік ғылыми зерттеулері туралы ақпарат кӛрсетілгені. Жаңа тамақ ӛнімдерін жасауда молекулалық технология әдістерін қолдану сипатталған. Бұл технологияның дәстүрлі технологиялардан ерекшеліктері мен айырмашылықтары қарастырылады. Sous-vide технологиясы термиялық ӛңдеу мен сақтау уақыты мен температурасын қатаң сақтай отырып, органолептикалық кӛрсеткіштер мен микробиологиялық қауіпсіздікті дәл бақылауға мүмкіндік береді. Осы технологияны қолдана отырып ӛңделген ӛнімнің сапа кӛрсеткіштері мен микробиологиялық қауіпсіздігінің әсері туралы микробиологиялық зерттеулердің нәтижелері келтірілген. Зерттеу нәтижелері бойынша микроорганизмдердің ӛсуі 3-5 есе тӛмен, соған байланысты дайын ӛнімнің сақтау мерзімі 72 сағатқа ұзарады.

Авторлар туралы

С. Бердіғалиҧлы
Алматинский технологический университет
Қазақстан


Л. К. Байболова
Алматинский технологический университет
Қазақстан


Ж. С. Набиева
Алматинский технологический университет
Қазақстан


М. И. Берманов
Алматинский технологический университет
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Родионова Н. С. Sous-vide обработка мелкокусковых полуфабрикатов из мяса говядины: режимы и показатели качества / Н. С. Родионова, Е.С. Попов // Журнал: Пищевая промышленность. – № 10. – 2015. – С. 32-34.

2. https://www.facebook.com/dvstaff.ru/

3. Baldwin D. E. Sous vide cooking: A review // International Journal of Gastronomy and Food Science. – 2012. - Vol. 1. - № 1. - P. 15-30. URL: https://doi.org/10.1016/j.ijgfs.2011.11.002.

4. http://gemlux.ru/commercial/about-gemlux-commercial/articles/su_vid_kulinarnaya_revolyutsiya_nashego_vremeni/

5. https://chefs-shop.com/tehnologiya-sous-vide-v-chem-preimucshestva-gotovki-v-vakuume

6. . ГОСТ 10444.15-94 - Методы определения количества мезофильных аэробных и факультативно анаэробных микроорганизмов.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Бердіғалиҧлы С., Байболова Л.К., Набиева Ж.С., Берманов М.И. SOUS-VIDE ТЕХНОЛОГИЯСЫНЫҢ ЕТТІҢ МИКРОБИОЛОГИЯЛЫҚ ПАРАМЕТРЛЕРІНЕ ҼСЕРІ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(4(92)):133-136.

For citation:


Berdigaliuly S., Baibolova L., Nabieva Zh., Bermanov M. INFLUENCE OF SOUS-VIDE TECHNOLOGY ON MICROBIOLOGICAL PARAMETERS OF MEAT. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(4(92)):133-136. (In Russ.)

Қараулар: 196


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X