Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ЕШКІ СҤТІ НЕГІЗІНДЕ АЛЫНҒАН СҤТҚЫШҚЫЛДЫ ҾНІМДЕРДІҢ ҚАСИЕТТЕРІН ЗЕРТТЕУ

Толық мәтін:

Аннотация

Сүтқышқылды ӛнімдерінің биологиялық құндылығы мен емдік қасиеттерін арттырудың маңызды шарты − адам ағзасында ӛмір сүретін лакто − және бифидобактериялардың тірі жасушаларының кӛп мӛлшерін шоғырландыру, сонымен қатар пайдалы микрофлораның ӛсуі мен дамуын белсендіру. Жоғары  асқазан-ішек  жолында қорытылмайтын лакто- және бифидобактериялардың - промоторлары пребиотиктерді қолдану сӛзсіз қызығушылық тудырады.
   Сүтқышқылды ӛнімдерді ӛндіруде пребиотиктерді пайдалану, ӛнімге тек қана функционалды қасиеттер беру үшін ғана емес, сонымен бірге дайын ӛнімнің органолептикалық кӛрсеткіштерін арттыруға, сапасын жақсартуға мүмкіндік беретіндігін атап ӛтуге болады.

   Бұл мақалада ешкі сүті негізінде дайындалған сүтқышқылды ӛнімдердің органолептикалық, физика-химиялық және биохимиялық қасиеттеріне талдау жүргізілді.

Авторлар туралы

З. Ж. Сейдахметова
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан

профессор м. а., б. ғ. д.

тағамдық биотехнология кафедрасы



Э. К. Асембаева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан

аға оқытушы

тағамдық биотехнология кафедрасы



А. М. Кетебаева
Алматы технологиялық университеті
Қазақстан

магистрант



Әдебиет тізімі

1. Крусь, Г. Н. Технология молока и молочных продуктов / Г. Н. Крусь [и др.] // Под ред. A. M. Шалыгиной. - М.: КолосС, 2004. - 455 с.

2. Рябцева, С.А. Технология лактулозы [Текст] / С. А. Рябцева // Учебное пособие. - М.: ДеЛи принт. – 2003. - 232 с.

3. Артюхова, С.И. Кисломолочный десерт для функционального питания [Текст] / С. И. Артюхова, H. A. Заика // Молочная промышленность. - 2004. - № 6. - С. 56-57.

4. Шамова, А. Г. Пищевая аллергия у детей (новые технологии профилактики и лечения). Методические рекомендации для врачей. / А. Г. Шамова [и др.] - ГОУ ВПО Казанский государственный медицинский университет Федерального агентства по здравоохранению и социальному развитию. – Казань, 2005. - 19 с.

5. Храмцов А. Г. Молоко коз, как дополнительный источник сырья для альтернативных технологий пищевых продуктов / А. Г. Храмцов // Вестник АПК Ставрополья. – 2015. - № 3 (19). - С. 82-88.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Сейдахметова З.Ж., Асембаева Э.К., Кетебаева А.М. ЕШКІ СҤТІ НЕГІЗІНДЕ АЛЫНҒАН СҤТҚЫШҚЫЛДЫ ҾНІМДЕРДІҢ ҚАСИЕТТЕРІН ЗЕРТТЕУ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(4(92)):78-81.

For citation:


Seydakhmetova Z., Assembayeva E., Ketebaeva A. DETERMINATION OF THE SHELF LIFE OF A FERMENTED MILK DRINK WITH PREBIOTIC PROPERTIES OBTAINED ON THE BASIS OF CAMEL MILK. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(4(92)):78-81. (In Kazakh)

Қараулар: 179


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X