Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ЕТ ЭМУЛЬСИЯЛАРЫН ДАЙЫНДАУ ҤРДІСІНІҢ НЕГІЗДЕРІ

Толық мәтін:

Аңдатпа

   Қазіргі уақытта жалпы ет ӛндірісінде ет технологиясының жаңа түрлерін жасау кӛптеп қарастырылған. Ет ӛнімдерінің жасалу технологиясын дамыту барысында, бірнеше әдістерді қолдану тиімді болып келеді. Соның ішінде кеңінен қолданысқа еніп келе жатқан ет эмульсия қоспалары болып саналады. Ет эмульсия қоспаларын жасау үрдістерін дамыту мақсатында, кӛптеген зерттеу жұмыстары жазылып, ғылыми тәжірибелер ӛткізілген. Мақалада ет ӛнеркәсібінде қолданылатын эмульсия қоспасының қолданылуы қаралады. Қарастырылған ғылыми мақалалар негізінде, сонымен қатар, ғылыми-техникалық деректерді қолдана отырып, ет эмульсиясы қоспаларын ет ӛндірісі үшін қолдану маңызды болып саналды. Ет эмульсиялары қолдану кӛптеген ӛнеркәсіп үшін ең тиімді әдіс болып есептелді. Себебі, ет эмульсия қоспасы ет ӛнімдерін ӛндіру кезіңде үрдістің жылдам жүруіне жәнеде ӛнімнің тағамдық және биологиялық құндылығын жоғарлатуға мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

С. К. Касымов
Семей қаласының Шҽкҽрім атындағы университеті
Қазақстан

қауымдастырылған профессор м. а., т. ғ. к.

тамақ жҽне қайта ҿңдеу ҿндірістерінің технологиясы кафедрасы

Семей



А. М. Мейрамгажыева
Семей қаласының Шҽкҽрім атындағы университеті
Қазақстан

тамақ жҽне қайта ҿңдеу ҿндірістерінің технологиясы кафедрасы

Семей



Әдебиет тізімі

1. Жаринов А. И. Технико-технологические аспекты приготовления мясных эмульсий / А. И. Жаринов, С. Г. Юрков // Мясная индустрия. 2006. - № 1. - С. 31-34.

2. Рогов И. А. Дисперсные системы мясных и молочных продуктов / И. А. Рогов, А. В. Горбатов, В. Я. Свинцов. – М.: Агропромиздат. - 1990. - 319 с.

3. Пат. 02359524 РФ. Способ производства мясопродуктов / Трифонова Д. О. [и др.] ; опуб. 27. 06. 2009

4. Youssef M. K., Barbut S. Effects of protein level and fat/oil on emulsion stability, texture, microstructure and color of meat batters // Meat Science. 2009. - Т. 82. - №. 2. - С. 228-233.

5. Густова Т. В. Разработка технологии стерилизованных паштетов с использованием растительного и растительно-мясных экструдатов: Дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Т. В. Густова : М., - 2005. - 157 с.

6. Окусханова Э. К. Разработка технологии и рецептуры мясорастительного паштета с применением белкового обогатителя [и др.] // Вестник Алматинского технологического университета. – 2017. - № 1. - С. 51-57.

7. Нургазезова А. Н. Биотехнологические аспекты производства соленых мясопродуктов / А. Н. Нургазезова [и др.] // Молодой ученый. - 2015.

8. Амирханов К. Ж. Технология получения многокомпонентных белковых комплексов / К. Ж. Амирханов // Вестник Алтайского государственного аграрного университета. – № 1 (51). - 2009.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Касымов С.К., Мейрамгажыева А.М. ЕТ ЭМУЛЬСИЯЛАРЫН ДАЙЫНДАУ ҤРДІСІНІҢ НЕГІЗДЕРІ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(4(92)):75-78.

For citation:


Kassymov S., Meyramgazhiyeva A. BASICS OF COOKING MEAT EMULSIONS. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(4(92)):75-78. (In Kazakh)

Қараулар: 286


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X