Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ТЕМЕКІ ЖАПЫРАҚТАРЫН АШЫТУДАҒЫ ЭКЗОГЕНДІК ҚОСПАЛАРДЫҢ РӨЛІН ЗЕРТТЕУ БАРЫСЫ

https://doi.org/10.53360/2788-7995-2024-2(14)-68

Толық мәтін:

Аңдатпа

Сигаралар – бұл Қытай экономикасындағы нарық үлесі артып келе жатқан таза табиғи темекі өнімі. Қазіргі уақытта шетелден келген жоғары сапалы сигаралармен салыстырғанда Қытай сигараларын өндіру үшін шикізат сапасын жақсартудың әлі де айтарлықтай әлеуеті бар. Жоғары сапалы темекі жапырақтары өсіру, дайындау, ашыту, қартаю, бұралу және күтім сияқты көптеген кезеңдерден өтуі керек. Олардың ішінде ашыту темекі сапасының жақсаруына әсер ететін негізгі буын болып табылады. Сондықтан ашытудың сапасы мен тиімділігін арттыру темекі өндірісі саласындағы зерттеулердің тақырыбына айналуда. Көптеген зерттеулер экзогендік қоспаларды қосу темекі жапырақтарының ашытуын ынталандыруда маңызды рөл атқаратынын көрсетті, бұл темекі жапырақтарының сапасы мен ыңғайлылығын тиімді жақсарта алады. Бұл мақалада экзогендік қоспалардың әртүрлі түрлерін қосудың сигараны ашытуға әсері туралы зерттеу барысы қарастырылады, сонымен қатар зерттеу бағыты мен экзогендік қоспалардың маңыздылығы қарастырылады.

Авторлар туралы

Донг Чжао
Жаратылыстану ғылымдары колледжі, Солтүстік-Батыс ауыл шаруашылығы және орман шаруашылығы университеті
Қытай

Чжао Донг – магистранты

Янлин 712100, Шэньси, Қытай 



Януо Гонг
Жаратылыстану ғылымдары колледжі, Солтүстік-Батыс ауыл шаруашылығы және орман шаруашылығы университеті
Қытай

Гонг Януо – магистранты

Янлин 712100, Шэньси, Қытай 



Лисин Чжан
Жаратылыстану ғылымдары колледжі, Солтүстік-Батыс ауыл шаруашылығы және орман шаруашылығы университеті
Қытай

Чжан Лисин – профессоры

Янлин 712100, Шэньси, Қытай 



Әдебиет тізімі

1. Huang Kai. The ideas and strategies for promoting the high-quality development of domestic cigar tobacco leaves / Huang Kai // J. Anhui Agricultural Science. – 2023. – № 51(11). – Р. 243-246, 251. DOI: https://www.cabidigitallibrary.org/doi/full/10.5555/20230349856.

2. Tan Shu. Research progress on the effect of fermentation on the quality of cigar tobacco leaves / Tan Shu, Zeng Yang, Zeng Jianping // J. Anhui Agricultural Science. – 2023. – № 51(18). – Р. 16-19.DOI: 10.13496/j.issn.1007-5119.2006.03.005; https://kns.cnki.net/kcms2/article/abstract.

3. Research progress on tobacco fermentation / Liu Chunkui et al // J/ Guangxi Light Industry/ – 2011. – № 11. – Р. 15-16. http://www.cqvip.com/qikan/Detail.aspx.

4. Tamayo А.I. Microbiology of the fermentation of Spanish tobacco / AI. Tamayo, F.G. Cancho // C. international Congress of Microbiology. – 1953. – Р. 48-50.

5. Meng Dongling. Research progress on the application of herbal additives in Chinese cigarettes Guangxi Tobacco / Meng Dongling, Liu Shaohua – 2006. – № 3. – Р. 20-22. https://kns.cnki.net/kcms2/article/abstract. DOI: 10.13496/j.issn.1007-5119.2006.03.005.

6. Luo Yi, Liu Shaohua, Meng Dongling, Huang Taisong, Li Youquan 2007. A Chinese herbal additive for smoking CN1931039.

7. Li Dan, Zhao Ruifeng, Ye Rongfei, Wu Jinming 2018. Tobacco ingredient essence formula and its application in improving the sensory quality of upper tobacco leaves CN108329995A

8. Zhang Bingfeng, Zhao Yuanyuan, Qin Yanqing, Ren Mengjuan, Zhang Lanyue, Zeng Dailong, Zhang Ruina, Lei Yunkang, Shi Hongzhi. The effect of rice paste water fermentation with different frying degrees on the chemical composition and aroma quality of cigar tobacco leaves[J/OL]. Tobacco Technology. https://kns.cnki.net/kcms/detail/41.1137.ts.20230324.0920.002.html

9. Li Shilin, Wang Yijun, Zhang Bobo, Tang Chaoqi, Xu Ganrong (2016). The effect of rice paste juice on microorganisms during tobacco fermentation process [J] Biological processing. DOI: 10.3969/j.issn1672-3678.February.2016.008

10. Jiang Lihui. The effect of six additives on the content of volatile and semi volatile components in tobacco leaves / Jiang Lihui, Zhang Min, Sun Kaijian // J Chemical Research. – 2014. – № 25(4). – Р. 398-404. https://kns.cnki.net/kcms2/article/abstract. DOI: 10.14002/j.hxya.2014.04.013.

11. The effects of exogenous enzyme preparations on the chemical composition and sensory quality of cigar core tobacco leaves / Zheng Linlin et al // J Tobacco Technology. – 2022. – № 55(10). – Р. 26-33. https://kns.cnki.net/kcms2/article/abstract. DOI: 10.16135/j.issn.1002-0861.2022.0270.

12. Changes in Enzyme Production and Volatile Flavor Substances in Tobacco Leaves Fermented by Composite Fungi / Shuai Yao et al // J. Henan Agricultural Science. – 2020. – № 49(10). – Р. 162-175. DOI: 10.15933/j.cnki.1004-3268.2020.10.23.

13. Research on improving the quality of low-grade tobacco leaves through secondary fermentation of Aspergillus niger and distiller's grains [J]. Anhui Agricultural Science / Shao Dengyin et al // J. Anhui Agric. Sci. – 2023. – № 51(16). – Р. 178-181.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Чжао Д., Гонг Я., Чжан Л. ТЕМЕКІ ЖАПЫРАҚТАРЫН АШЫТУДАҒЫ ЭКЗОГЕНДІК ҚОСПАЛАРДЫҢ РӨЛІН ЗЕРТТЕУ БАРЫСЫ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2024;1(2(14)):571-578. https://doi.org/10.53360/2788-7995-2024-2(14)-68

For citation:


Zhao D., Gong Ya., Zhang L. RESEARCH PROGRESS ON THE ROLE OF EXOGENOUS ADDITIVES IN THE FERMENTATION OF CIGAR TOBACCO LEAVES. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2024;1(2(14)):571-578. https://doi.org/10.53360/2788-7995-2024-2(14)-68

Қараулар: 141


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X