COMPARATIVE CHARACTERISTICS OF FRUIT PASTILES FOR FOOD VALUE RELATING TO SAFETY IN DIABETES
Abstract
The article deals with the comparative characteristic of quality fruit pastel on nutritional value, meeting the requirements of food safety. Comparative characteristics of qualitative indicators of nutritional value, revealed that the study shows the actual benefit of products governing themselves as natural and healthy for example pastel and identify dangerous factors and rules of use of such products for people with diabetes. In the study population sprinkled fruit fall digestible carbohydrates with fruit-berry puree is sucrose, glucose, fructose. And neusvojaemyh of this pectin. Analyses of finished products indicate nutritional requirements, as well as lower product costs in comparison with its analogues.
About the Authors
O. BelozercevaKazakhstan
L. Bajbolova
Kazakhstan
C. Alberto
Spain
R. Izteliyeva
Kazakhstan
References
1. Белозерцева О.Д., Адмаева А.М., Витавская А.В., Кулажанов Т.К., Байболова Л.К. «Использование плодов рода лох (Elaeagnus L.) для производства функциональных продуктов питания». Научный журнал Вестник АТУ, № 3(99). − 2013. − С.16-21.
2. Кузнецова Л.С., Сиданова М.Ю. Производство мармеладно пастильных изделий. М: ДеЛи плюс, 2012. – С.132-133.
3. Шринивасан Даомодаран, Кирк Л. Паркин, Оуэн Р. Феннема Химия пищевых продуктов (Перевод с англ. языка 4-го издания). Санкт – Петербург: Издательство Профессия, 2017. − 149 с.
4. Витол И.С., Коваленок А.В., Нечаев А.П. Безопасность продовольственного сырья и продуктов питания. М: ДеЛи принт, 2013. – 171с.
5. Клив де В. Блэкберн Микробиологическая порча пищевых продуктов. Санкт-Петербург: Издательство Профессия, 2011. – 781с.
Review
For citations:
Belozerceva O., Bajbolova L., Alberto C., Izteliyeva R. COMPARATIVE CHARACTERISTICS OF FRUIT PASTILES FOR FOOD VALUE RELATING TO SAFETY IN DIABETES. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(3(91)):15-20. (In Russ.)