Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ДИАБЕТТЕ ҚАУІПСІЗДІККЕ БАЙЛАНЫСТЫ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫ БОЙЫНША ЖЕМІСТІ ЕЗБЕНІҢ САЛЫСТЫРМАЛЫ СИПАТТАМАСЫ

Толық мәтін:

Аннотация

Тағамдық қауіпсіздік талаптарына жауап беретін тағамдық құндылығы бойынша жемісті езбенің салыстырмалы сипаттамалары қарастырылған. Тағамдық құндылық көрсеткіштерінің сапалық көрсеткіштернімен салыстырмалы сипаттамаларынан езбенің табиғи және пайдалы өнім ретінде пайдасы анықталады және қант диабетімен ауыратын адамдарға мұндай өнімдерді пайдаланудың қауіпті факторлары және нормасы белгіленеді. Зерттелетін жемісті езбеге сіңірілетін көмірсулар түссе, жемісті-жидекті езбеге сахароза түседі, ал сіңірілмейтін көмірсулардан пектин. Дайын өнімге жүргізілген анализдер тағамдық құндылықтың қойылған талаптарға сәйкестігі және оның аналогтарымен салыстырғанда өзіндік құндылығы төмен екенін көрсетеді.

Авторлар туралы

О. Д. Белозерцева
Алматинский технологический университет
Қазақстан


Л. К. Байболова
Алматинский технологический университет
Қазақстан


С. С. Альберто
Университет Сантьяго де Компостела
Испания


Р. А. Изтелиева
Алматинский технологический университет
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Белозерцева О.Д., Адмаева А.М., Витавская А.В., Кулажанов Т.К., Байболова Л.К. «Использование плодов рода лох (Elaeagnus L.) для производства функциональных продуктов питания». Научный журнал Вестник АТУ, № 3(99). − 2013. − С.16-21.

2. Кузнецова Л.С., Сиданова М.Ю. Производство мармеладно пастильных изделий. М: ДеЛи плюс, 2012. – С.132-133.

3. Шринивасан Даомодаран, Кирк Л. Паркин, Оуэн Р. Феннема Химия пищевых продуктов (Перевод с англ. языка 4-го издания). Санкт – Петербург: Издательство Профессия, 2017. − 149 с.

4. Витол И.С., Коваленок А.В., Нечаев А.П. Безопасность продовольственного сырья и продуктов питания. М: ДеЛи принт, 2013. – 171с.

5. Клив де В. Блэкберн Микробиологическая порча пищевых продуктов. Санкт-Петербург: Издательство Профессия, 2011. – 781с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Белозерцева О.Д., Байболова Л.К., Альберто С.С., Изтелиева Р.А. ДИАБЕТТЕ ҚАУІПСІЗДІККЕ БАЙЛАНЫСТЫ ТАҒАМДЫҚ ҚҰНДЫЛЫҒЫ БОЙЫНША ЖЕМІСТІ ЕЗБЕНІҢ САЛЫСТЫРМАЛЫ СИПАТТАМАСЫ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(3(91)):15-20.

For citation:


Belozerceva O., Bajbolova L., Alberto C., Izteliyeva R. COMPARATIVE CHARACTERISTICS OF FRUIT PASTILES FOR FOOD VALUE RELATING TO SAFETY IN DIABETES. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(3(91)):15-20. (In Russ.)

Қараулар: 839


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X