Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ТАБИҒИ ҚОСЫМШАЛАРМЕН ПРОТЕИН КОКТЕЙЛЬДЕРІН ЖАҚСАРТУ

Толық мәтін:

Аңдатпа

Мақала протеин коктейльдері үшін сарысуы бар ақуызды зерттеуге және құрамын жақсартуға арналған. Сараптама негізінде, сондай-ақ ғылыми-техникалық әдебиеттерді тарта отырып, жоғары сапалы спорттық тамақтану мәселесі өте өзекті екендігі анықталды. Автор табиғи қоспаларды қолданудың нұсқаларын ұсынды. Мұндай шикізаттың пайдалы қасиеттеріне көп көңіл бөлінеді. Негізгі міндет ретінде асқабақ, чиа мен жүзім тұқымдарының протеин коктейльдері үшін табиғи қоспалар ретінде тиімділігі мен пайдалы әсерін бағалау әрекетін анықтау болды. Сонымен қатар, қазақстандық спорттық тамақтану нарығына және оның әлемде қандай орын алатынына назар аударылады. Зерттелген мәліметтер негізінде қорытынды жасалды. Мұндай көзқарас функционалды және спорттық өнімдер өндірісі бойынша мамандарды қызықтырады.

Авторлар туралы

Б. К. Асенова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


А. В. Другова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Э. К. Окусханова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Ф. Х. Смольникова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Васильева А.Г., Круглова И.А. Химический состав и потенциальная биологическая ценность семян тыквы различных сортов // Известия вузов. Пищевая технология. – 2007. –Т.6. № 5 – С. 30-33.

2. Егорова С.В., Кулаков В.Г., Утюшева Е.М., Ростегаев Р.С. Семена чиа – инновационный продукт в функциональном и специализированном питании // Пищевая промышленность. – 2018. – № 3. – С. 26-27.

3. Еделев Д.А., Доронин А.Ф., Бакуменко О.Е. Сывороточный напиток для спортивного питания // Пищевая промышленность. – 2011. – № 3 – С. 46-48.

4. Икласова А.Ш., Сакипова З.Б., Бекболатова Э.Н., Зауренбекова Д.Б. Анализ казахстанского рынка специализированных пищевых продуктов с содержанием пектина // Вестник КазНМУ. – 2019. – № 1. С. 469-472.

5. Кароматов И.Д., Абдувохидов А.Т. Лечебные свойства косточек винограда и виноградного масла (обзор литературы) // Биология и интегративная медицина. – 2018. – № 1. – С. 49-86.

6. Коляда А.В. Актуальные направления и перспективы развития спортивных напитков на современном этапе спортивной деятельности // Известия вузов. Прикладная химия и биотехнология. – 2014. – Т.6. № 1. – С. 79-81.

7. Что такое сывороточный изолят и как его принимать для похудения [Электрон. ресурс] – 2018. URL: https://sportpitt.ru/chto-takoe-syvorotochnyj-izolyat-i-kak-ego-prinimat-dlya-pohudeniya/ (дата обращения: 15.05.2020).


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Асенова Б.К., Другова А.В., Окусханова Э.К., Смольникова Ф.Х. ТАБИҒИ ҚОСЫМШАЛАРМЕН ПРОТЕИН КОКТЕЙЛЬДЕРІН ЖАҚСАРТУ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(3(91)):111-115.

For citation:


Asenova B., Drugova A., Okuskhanova E., Smolnikova F. IMPROVING PROTEIN SHAKES WITH NATURAL ADDITIVES. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(3(91)):111-115. (In Russ.)

Қараулар: 149


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X