Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

ДОҢЫЗДЫҢ МАЙЫНЫҢ БРУКФИЛДА ТҰТҚЫРӨЛШЕУІШІНІҢ ҰЙҒАРЫМІ

Толық мәтін:

Аннотация

Бұл мақалада майды тыртықтан бөлу үшін Центрифугалау процесі қарастырылған. Центрифугалар-бұл ерекше және нақты құрылғылар және олардың дизайны тұрғысынан. Айналмалы центрифугалар – бұл жылдам жөндеу қондырғылары, прогрессивті қозғалыстар бар жеке құрылымдық элементтер. Ротордың жоғары жылдамдығы олардың беріктігі мен құрылымының тұрақтылығына жоғары талаптарды болдырмайды. Динамиканың ерекше және нақты міндеті – діріл центрифугаларындағыдай центрифугалық өріс пен ротордың тербелістерінің периодтық кедергісі туралы мәселе. Ең аз тесік өлшемі бар перфорацияланған електерді жасаудағы соңғы жетістіктер шөгінді бұранданы түсіру арқылы сүзгі центрифугаларының құрылысында жетістіктерге әкелді. Бұл центрифугалардың көптеген конструкциялары шығарылады. Кейбір нақты өндірістерде оларды діріл центрифугаларымен ауыстыру үрдісі бар. Соңғысының дамуы патоген роторының дизайнын жақсартуға байланысты.

Авторлар туралы

М. К. Шаяхметова
NPJSC «Shakarim University of Semey»
Қазақстан


А. Л. Касенов
NPJSC «Shakarim University of Semey»
Қазақстан


Б. А. Лобосенко
NPJSC «Shakarim University of Semey»
Қазақстан


Н. К. Ибрагимов
NPJSC «Shakarim University of Semey»
Қазақстан


Д. Т. Адылбекова
NPJSC «Shakarim University of Semey»
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. V.I. Sokolov, / Modern Industrial Centrifuges, Moscow 1961, 6s.

2. V.I. Sokolov, / modern industrial centrifuges. – Publishing House "Mechanical Engineering" Moscow 1967, 9-12s.

3. A.L. Kasenov, M.E. Shamenov, S.N. Tumenov, A.E. Erengaliev, E.A.Shegebaev /// – Analytical review of the centrifuge for the separation of fat mass.

4. Passport is the viksimati of the bondfield in the ICC of food.75-76 s.

5. School PAPAD D.E. / Centrifuges for chemical industries / – M., Mechanical Engineering, 1975. – 248 p.

6. Sokolov A.A., Pavlov D.V., Bolshakov A.S. et al. /// Technology of meat and meat products – M., Food Industry, 1970. – 740 p.

7. Sokolov A. Ya. – M., "Kolos", 1970. – 431 p.

8. Alekhin L.T., Bolshakov A.S., Boreskov V.G. et al. /// Technology of meat and meat products – M., Agropromizdat, 1988. – 576 p.

9. Sninir A. I. Development of the technology of the production of meat and bone flour and a biological assessment of the resulting product: abstract. ... cand. tech. Sciences:. – M.: 1960. – 59 p.

10. Gorbatov V.M., Lagosha I. A. Handbook for the equipment of meat industry enterprises, food industry, vol. 2. – M.: 1965. – 579 p.

11. Ilyukhin V.V. Kovalenko V.N., Tlegenov Sh.K. /// The strength characteristic of powdered meat-bone raw materials and its components. – The meat industry of the USSR, 1983. No. 6, – S. 37-38.

12. Gul V.E., Kuleznev V.N. The structure and mechanical properties of polymers. – M.: Higher School, 1972. – S. 84-93.

13. Dyachkov I.I., Krivenyuk V.Z. The study of the relationship of the mechanical characteristics of bone tissue with various types of loading // Abstracts of the 3rd All-Union Conference on Biomechanics. – Riga, 1983, – S. 354.

14. Chernyavsky M.V. Anatomical and topographic foundations of technology and veterinary and sanitary examination of animal slaughter products. – M: Food Industry, 1977. – 237 p.

15. Shumadada I.V., Krivenko V.M., Perfilova T.N., Beletsky N.I. The impact of the term of conservation on the strength of the femur. – Orthopedics, traumatology and prosthetics, 1970. – No. 9, – S. 18-20.

16. Knets I.V., Melnis A.E. Features of the destruction of dry and humid bone, fabric // The strength and destruction of the composite mats of the Rials, the works of 11 of the Soviet-American symposium. – Riga: 1983. – S. 201-209.

17. Blinichev V.N. Development of equipment and methods for its calculation to intensify the processes of subtle grinding of materials and reaction in solid bodies. – M.: Food industry, 1975. – 115 p.

18. Braginsky V.A. Pressing. – L.: 1973. – 96s.

19. Braginsky L.N., Begichev V.I. On the relationship between the district velocity of the liquid and the power when mixing. – Theoretical foundations of the chemical foundations of chemical technology, 1972, T.VI, No. 2, p.260-268.

20. Sokolov A.A., Pavlov D.V., Bolshakov A.S. et al. Technology of meat and meat products – M., food industry, 1970. – 740 p.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Шаяхметова М.К., Касенов А.Л., Лобосенко Б.А., Ибрагимов Н.К., Адылбекова Д.Т. ДОҢЫЗДЫҢ МАЙЫНЫҢ БРУКФИЛДА ТҰТҚЫРӨЛШЕУІШІНІҢ ҰЙҒАРЫМІ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2021;(1(1)):11-15.

For citation:


Shayahmetova М., Каssenov А., Lobosenko B., Ibragimov N., Adulbekovna D. DETERMINATION OF BROOKFIELD PIG FAT WISCIMETER. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2021;(1(1)):11-15.

Қараулар: 127


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X