Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

САРЫ МАЙ ҾНДІРІСТЕНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫДА ҾСІМДІК КҤНЖАРАНЫ ҚОЛДАНУ

Толық мәтін:

Аннотация

   Мақалада шикі сәбіз тортын зерттеу нәтижелері келтірілген. Торт-сәбіз шырынын ӛндіру кезінде алынған сәбізді ӛңдеу ӛнімі. Сәбіз тортын құрама жем ӛндірісінде қолдануға болады, тамақ ӛнімдеріне қосылады, диеталық қоспаларды, функционалды тағамдарды дайындау үшін қолданылады. Сәбіз тортының ерекше қасиеттері ондағы диеталық талшықтардың, дәрумендер мен минералдардың кӛп мӛлшеріне байланысты. Сәбіз торты негізгі тағамдық қоректік заттардың құрамына зерттелді. Мақалада сары май ӛндірісінде тортты пайдалану да қарастырылады. Осы мақсатта торт кептіріліп, туралған түрде майға қосылады. Дайын сары майда химиялық құрамы, тағамдық талшықтардың құрамы зерттелді, органолептикалық кӛрсеткіштер анықталды.

Авторлар туралы

Г. К. Наурзбаева
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Ф. Х. Смольникова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


М. Б. Ребезов
Российская академия кадрового обеспечения агропромышленного комплекса
Ресей


Э. К. Окусханова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. Патент RU 2012 103 091 Композиция мясорастительных полуфабрикатов (варианты). Авторы: Литвинова В. А., Журавко Е. В. Опуб: 27. 04. 2012.

2. Патент RU № 2548188 Макаронные изделия "здоровье" с облепиховым шротом. Авторы: Никулина Е. О., Иванова Г. В., Кольман О. Я. Опубл. 20. 04. 2015 г., бюл. № 11.

3. Патент RU № 2607350 Макаронные изделия профилактического назначения. Авторы: Тарасенко Н. А., Потехина Э. И. Опубл. 10. 01. 2017г., бюл. № 1

4. Патент RU № 2 613 281. Способ производства рубленых мясных полуфабрикатов типа зраз. Авторы: Куцова А. Е., Ильина Н. М., Попов Е. С., Шишиморова А. Д., Вензенко Д. И. Опубликовано: 15. 03. 2017.

5. Патент RU 2468609 Продукт белково-витаминный для питания спортсменов. Авторы: Ковалева О. Н., Лапина Т. М. Опуб. 22. 09. 2011

6. Патент RU 2 468 605 Витаминный желейный мармелад и способ его получения. Автор: Эльдарханов Р. А. Опубл. 10. 12. 2012.

7. Патент RU 2 595 433 Композитная смесь для производства конфет. Автор: Тарасенко Н. А. Опубл. 27. 08. 2016.

8. Патент RU 2 451 454 Способ производства пастообразных продуктов на основе меда (варианты). Автор: Артамонова Е. В. Опубл. 27. 05. 2012.

9. Патент RU 2 713 300 Биологически активный продукт для адаптивного питания (варианты). Автор: Москалев Алексей Александрович. Опубл. 04. 02. 2020.

10. Скурихин И. М., Волгарев М. Н. Химический состав пищевых продуктов, книга 2. – Москва: Агропромиздат, 1987. − 360 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Наурзбаева Г.К., Смольникова Ф.Х., Ребезов М.Б., Окусханова Э.К. САРЫ МАЙ ҾНДІРІСТЕНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫДА ҾСІМДІК КҤНЖАРАНЫ ҚОЛДАНУ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(4(92)):167-171.

For citation:


Smolnikova F., Naurzbayeva G., Rebezov M., Okushanova E. THE USE OF VEGETABLE MEAL IN THE TECHNOLOGY OF PRODUCTION BUTTER. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(4(92)):167-171. (In Russ.)

Қараулар: 284


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X