ЕТ ШИКІЗАТЫН КЕСУ ПРОЦЕСІН ТЕОРИЯЛЫҚ ЗЕРТТЕУ
Аннотация
Тамақ ӛндірістерінде кесуді әртүрлі механикалық қасиеттері бар материалдарды ұсақтау үшін қолданады. Бұл мақалада тамақ ӛндірісіндегі кесу процесінің қолданылуы, маңызы және машинаның тиімді жұмыс істеуіне әсері жайлы айтылған. Кесілетін материалдардың қасиеттерінің әртүрлі болуына сәйкес кесу тәсілдерінің және жұмысшы механизмдер түрлерінің әртүрлі болуын қажет ететіндігі және кесу режимдерін таңдау тәсілдері кӛрсетілген. Мақалада статикалық режимде кесу түрлері жіктеліп, шауып кесу мен сырғанап кесу режимдерінің айырмашылықтары талданып берілген. Сонымен қатар материалдарды кесуге жұмсалған жалпы жұмыс құраушыларының қатынасы сырғанау бұрышымен анықталатын материалдардың қасиеттеріне және кесу түрлеріне байланысты болатыны талданып, кӛрсетілген.
Мақала ет ӛндiрiсiнiң жұмысшыларына арналған және жоғары оқу орнында оқитын студенттердiң де ет ӛндiрiсiнде қолданылатын жабдықтармен танысу кезiнде пайдаланулары мүмкiн.
Авторлар туралы
Н. К. ЕрмекҚазақстан
Г. Б. Абдилова
Қазақстан
А. К. Мустафаева
Қазақстан
Ж. Имангалиева
Қазақстан
Әдебиет тізімі
1. Еренғалиев А. Е., Қасенов Ҽ. Л., Орынбеков Д. Р. Ет ҿнеркҽсібінің технологиялық жабдықтары. Шҽкҽрім атындағы Семей мемлекеттік университеті – Семей: 2010. – Б. 212.
2. Пелеев А.И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности / А. И. Пепелеев. – М.: Пищпромиздат, 1963. − 685 с.
3. Ивашов, В. И. Технологическое оборудование предприятий мясной промышленности: Учебник / В. И. Ивашов. − Санкт-Петербург : ГИОРД, 2010. − 736 с
4. Мустафаева А. К. Қос жҧпты кесу механизмімен жабдықталған еттартқыштарда ет шикізатын ҧсақтау процесін жетілдіру // Дисс. ... канд. техн. наук. − Семей, 2010. − С. 162.
Рецензия
Дәйектеу үшін:
Ермек Н.К., Абдилова Г.Б., Мустафаева А.К., Имангалиева Ж. ЕТ ШИКІЗАТЫН КЕСУ ПРОЦЕСІН ТЕОРИЯЛЫҚ ЗЕРТТЕУ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(4(92)):93-96.
For citation:
Ermek N., Abdilova G., Mustafayeva A., Imangalieva J. THEORETICAL STUDY OF THE PROCESS OF CUTTING RAW MEAT. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(4(92)):93-96. (In Kazakh)