Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

СЕМЕЙ ҚАЛАСЫ БОЙЫНША БИДАЙ НАН САПАСЫ

Толық мәтін:

Аннотация

   Нан – ӛте жоғары калориялы ӛнім, оның құрамында кӛмірсулардың 50 %-ы бар. Нанның құрамында адамға қажет нәрлі заттар бар. Олардың ішінде белоктар (12,5 % дейін), кӛмірсулар (75 % дейін), витаминдер (B1, B2, PP), минералдар (Ca, K, P, Na, Mg), диеталық талшық. Нанды тұтынудың  арқасында  адам  кӛмірсуларға  деген  қажеттілігін жартысына  жуығын қанағаттандырады, үшіншісі – ақуыздарға, жартысынан кӛбі – В тобындағы дәрумендерге, фосфор мен темір тұздарына. Мақалада Шығыс Қазақстан облысының Семей қаласында ӛндірілген бидай нан сапасының негізгі кӛрсеткіштерін зерттеу нәтижелері келтірілген. Семей қаласы бойынша ӛндірушілер шығаратын нан сапасының салыстырмалы сипаттамасы келтірілген.

Авторлар туралы

Б. Е. Сулейменова
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Ж. К. Молдабаева
Университет имени Шакарима города Семей
Қазақстан


Әдебиет тізімі

1. http://hleb-produkt.ru/

2. http://cwetochki.ru/

3. Пащенко Л. П. Технология хлебобулочных изделий / Л. П. Пащенко, И. М. Жаркова. – М.: КолосС, 2006. – 389 с.

4. Романов А.С. Экспертиза хлеба и хлебобулочных изделий. Качество и безопасность: учеб. пособие / А.С. Романов [и др.]. – Новосибирск: Сиб. Универ. Изд-во, 2005. – 278 с.

5. Тертычная Т. Н. Технология хлебопекарного производства / Т. Н. Тертычная, В. И. Манжесов, С. В. Калашникова. – Воронеж: ВГАУ, 2010. – 179 с.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Сулейменова Б.Е., Молдабаева Ж.К. СЕМЕЙ ҚАЛАСЫ БОЙЫНША БИДАЙ НАН САПАСЫ. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2020;(4(92)):60-65.

For citation:


Suleimenova B., Moldabaeva J. QUALITY OF WHEAT BREAD IN THE CITY OF SEMEY. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2020;(4(92)):60-65. (In Russ.)

Қараулар: 172


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X