Preview

Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы

Кеңейтілген іздеу

Мектеп жасындағы балалар мен жасөспірімдерге арналған кәсіптік – бағдарланған ет нанының маңызы және экологиялық тиімділігі

Толық мәтін:

Аннотация

   Бұл мақалада тамақ өнімдері өндірісіне жаңашыл азық – түлік өнімдерінде  маңызды  сұранысқа  ие  болатын  мектеп  жасындағы балалар мен жасөспірімдерге арналған кәсіптік бағдарланған ет нандарын енгізудегі артықшылықтарды зерттейді. Біздің қазіргі еліміздегі еттен әзірленетін өнімдер көлемін ұлғайту және өндіріс көлемін тиімді дамыту үшін өнімді уақытылы және сапалы әзірлеу қажеттілігі, сондықтан еттен әзірленетін ет нандары жаңа, тиімділігін арттыру мақсатында жоғары құрал – жабдықтармен және заманауи технологиялармен қатар, жаңашыл өнімдермен толықтырылуы қажет екендігін қарастырады. Ет нандарының дамуы, халықтың фунционалды өнімдерге деген сұранысы мен қажеттілнің артуы технология әзірлеуге және функционалды өнімдер өндіруге мүмкіндік береді. Экологиялық таза шикізаттарды пайдалану арқылы отандық және шетелдік өндірушілерге бәсекеге қабілетті өнім жасауға мүмкіндік береді.

Авторлар туралы

Б. К. Асенова
«Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті» КеАҚ
Қазақстан

Семей



Қ. М. Қабаева
«Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті» КеАҚ
Қазақстан

Семей



Әдебиет тізімі

1. Хайруллин М. Ф. Изучение существующих аналогов и создание модели перспективного биомясопродукта «Мясные снэки» / М. Ф. Хайруллин, А. О. Дуць // Молодой ученый. – 2013. – С. 26-28.

2. Concepts for further sustainable production of foods // Atze Jan van der Goot, Pascalle J. M. Pelgrom, Jacqueline A. M. Berghout, Marlies E. J. Geerts, Lena Jankowiak, Nicolas A. Hardt, Jaap Keijer, Maarten A. I. Schutyser, Constantinos V. Nikiforidis, Remko M. Boom, – Journal of Food Engineering 168 (2016) – P. 42-51.

3. Послание Главы государства Касым-Жомарта Токаева народу Казахстана [Электрон. ресурс]. – URL: https://www.akorda.kz/ru/poslanie–glavy–gosudarstva–kasym-zhomarta–tokaeva-narodu-kazahstana-1623953 (дата обращения 16. 03. 2022).

4. Асенова Б. К. Исследование функционально-технологических свойств, химического состава и микроструктуры мяса сельскохозяйственных животных и птицы / Б. К. Асенова [и др.] // Вестник АТУ Алматы. – № 2 (78). – 2017. – С.115-118.


Рецензия

Дәйектеу үшін:


Асенова Б.К., Қабаева Қ.М. Мектеп жасындағы балалар мен жасөспірімдерге арналған кәсіптік – бағдарланған ет нанының маңызы және экологиялық тиімділігі. Шәкәрім Университетінің Хабаршысы. Техникалық ғылымдар сериясы. 2021;(2(2)):42-45.

For citation:


Asenova B., Kabaeva K. The importance and environmental effectiveness of professionally-oriented meat bread for school – age children and adolescents. Bulletin of Shakarim University. Technical Sciences. 2021;(2(2)):42-45. (In Kazakh)

Қараулар: 174


ISSN 2788-7995 (Print)
ISSN 3006-0524 (Online)
X